CENTRUL DE AGREMENT SOVATA I


Adresa: Str. Stelelor nr. 1, 

Amplasare

Este situat în renumita statiune balneoclimaterica Sovata Bai la o distanta de aproximativ 1,5 km de lacul heliotermal Ursu si la o distanta de 5 km de pârtia de schi. Statiunea se afla la o distanta de 65 km de Târgu Mures si la 70 km de Sigisoara în depresiunea Praidului la o altitudine de 520 m.

 

Condiţii de cazare:

Capacitatea de cazare funcțională a centrului este de 40  locuri si este oferita în 2 cladiri tip vila, în camere cu 2  si 3 paturi, unele camere dispun de grup sanitar propriu, televizoare pe holuri, internet wireless.

Dispune de o curte interioara amenajata si de un teren de sport sintetic, pentru desfasurarea activitatilor recreative,  aparatură audio-video.

Aceasta locatie functioneaza permanent.

Nu sunt asigurate serviciile de masa, bucataria centrului nu functioneaza.

Sunt oferite conditii ideale pentru organizarea unui numar mare si diversificat de activitati sportive, culturale, excursii scolare, tabere de vara, sporturi de iarna etc.

 

Tarife:

Tarifele practicate pentru serviciile de cazare sunt de 40 lei/pat/noapte pentru elevii participanți la excursii sau tabere, proiecte de tineret, sportivi care participa la cantonamente,  se ofera o gratuitate la 10 persoane platitoare.

Trasee turistice ce se pot desfăşura din centrul de agrement:

Staţiunea este situată într-o zonă deosebit de pitorească şi oferă posibilitatea efectuării unor drumeţii în împrejurimi sau a unor excursii cu vizitarea unor obiective turistice de interes major cum ar fi: salina de la Praid, Lacul Roşu, Corund (localitate vestită pentru tradiţia meşterilor olari), Cheile Bicazului, Cetatea medievală de la Sighişoara, municipiul Târgu Mureş sau oraşul Reghin. Totuşi principalul punct de atracţie este vestitul lac heliotermal Ursu, în jurul acestuia fiind amenajate numeroase trasee turistice, prin pădurea care se întinde pe toată suprafaţa staţiunii.
Acest centru oferă condiţii ideale pentru organizarea unui număr mare şi diversificat de activităţi sportive, culturale etc. Fiind situat într-o zonă care oferă şi în timpul iernii o pârtie de schi dotată cu telescaun o recomandăm tuturor iubitorilor sporturilor de iarnă

Fiind situat într-o zona care ofera în timpul iernii o pârtie de schi dotata cu telescaun o recomandam tuturor iubitorilor sporturilor de iarna.

 

Detalii despre statiunea Sovata

     Este asezata la poalele Muntilor Ghiurghiului, in imediata apropiere a orasului cu acelasi nume, la o altitudine de 475-600 m.

     Aceasta a luat fiinta in jurul Lacului Ursu (46.000 mp) care s-a format in anul 1875 fiind unul dintre cele mai mari lacuri sarate, heliotherme din Europa.

     In timpul verii temperatura apei din lac este de pana la 40-50oC la adancimea de 1,5-2 m.

     Alaturi de Lacul Ursu mai puteti gasi in Sovata si alte lacuri :  Alunis, Verde, Negru, Rosu, Mierlei si Serpilor, dar de o dimensiune mai mica.

Statiunea Sovata este inconjurata de dealurile Capela, Cireselu, Bechis, Dealul Mic si Muntele de Sare. Chiar daca statiunea este asezata pe un munte de sare, exista aici, paduri bogate de fagi, stejari, castani, brazi si mesteceni. Statiunea este recomandata, mai ales, pentru tratamentul bolilor ginecologice dar si pentru afectiuni degenerative, inflamatorii, reumatice etc. In cadrul statiunii puteti gasi dotari multiple pentru bai calde, in cada sau bazin,cu apa minerala sarata prelevata din lacuri, pentru tratamente ginecologice si impachetari cu namol cald, bazine pentru kinetoterapie, instalatii pentru electroterapie si hidroterapie, saune, sali de gimnastica medicala, plaje pe malul Lacului Ursu si Lacului Alunis etc. Posibilitatile de cazare sunt multiple statiunea beneficiind de ~ 2000 locuri repartizate in hoteluri, vile si casute .

In sezonul de iarna in Sovata veti avea posibilitatea de a practica sporturi de iarna (schi, schi fond si sanius) pe partia de schi situata la 6 km de statiune dotata cu telescaun. Alte posibilitati de relaxare sunt drumetiile in imprejurimi unde puteti vizita Salina din Praid (6 Km), bazarul de arta populara de la Corund (12 km) si Lacul Rosu (75 km) . Alte posibilitati de recreere sunt : barurile si terasele, discotecile, popicaria, cinematograful sau restaurantele care va asteapta cu preparate culinare si bauturi specifice zonei .

 

Pentru rezervari si informatii suplimentare contactati-ne la nr. de telefon: 0744-643528 sau pe adresa de mail: [email protected]