CENTRUL DE VACANTA SOVATA I


Adresa: Str. Stelelor nr. 1, 

Amplasare

Este situat în renumita statiune balneoclimaterica Sovata Bai la o distanta de aproximativ 1,5 km de lacul heliotermal Ursu si la o distanta de 5 km de pârtia de schi. Statiunea se afla la o distanta de 65 km de Târgu Mures si la 70 km de Sigisoara în depresiunea Praidului la o altitudine de 520 m.

 

Condiţii de cazare:

Capacitatea de cazare a centrului este de 86 de locuri si este oferita în 2 cladiri tip vila, în camere cu 2, 3 si 6 paturi.

Dispune de o sala de mese de 100 de locuri, cu o curte interioara amenajata si 2 terenuri de sport pentru desfasurarea activitatilor recreative,  aparatură audiu-video.

Aceasta locatie functioneaza permanent cu un numar de 26 locuri si sezonier cu 86 locuri de cazare.

Nu sunt asigurate serviciile de masa, bucataria centrului nu functioneaza.

Sunt oferite conditii ideale pentru organizarea unui numar mare si diversificat de activitati sportive, culturale, excursii scolare, tabere de vara etc.

 

Trasee turistice ce se pot desfăşura din centrul de agrement:

Staţiunea este situată într-o zonă deosebit de pitorească şi oferă posibilitatea efectuării unor drumeţii în împrejurimi sau a unor excursii cu vizitarea unor obiective turistice de interes major cum ar fi: salina de la Praid, Lacul Roşu, Corund (localitate vestită pentru tradiţia meşterilor olari), Cheile Bicazului, Cetatea medievală de la Sighişoara, municipiul Târgu Mureş sau oraşul Reghin. Totuşi principalul punct de atracţie este vestitul lac heliotermal Ursu, în jurul acestuia fiind amenajate numeroase trasee turistice, prin pădurea care se întinde pe toată suprafaţa staţiunii.
Acest centru oferă condiţii ideale pentru organizarea unui număr mare şi diversificat de activităţi sportive, culturale etc. Fiind situat într-o zonă care oferă şi în timpul iernii o pârtie de schi dotată cu telescaun o recomandăm tuturor iubitorilor sporturilor de iarnă

Fiind situat într-o zona care ofera în timpul iernii o pârtie de schi dotata cu telescaun o recomandam tuturor iubitorilor sporturilor de iarna.

 

Detalii despre statiunea Sovata

     Este asezata la poalele Muntilor Ghiurghiului, in imediata apropiere a orasului cu acelasi nume, la o altitudine de 475-600 m.

     Aceasta a luat fiinta in jurul Lacului Ursu (46.000 mp) care s-a format in anul 1875 fiind unul dintre cele mai mari lacuri sarate, heliotherme din Europa.

     In timpul verii temperatura apei din lac este de pana la 40-50oC la adancimea de 1,5-2 m.

     Alaturi de Lacul Ursu mai puteti gasi in Sovata si alte lacuri :  Alunis, Verde, Negru, Rosu, Mierlei si Serpilor, dar de o dimensiune mai mica.

Statiunea Sovata este inconjurata de dealurile Capela, Cireselu, Bechis, Dealul Mic si Muntele de Sare. Chiar daca statiunea este asezata pe un munte de sare, exista aici, paduri bogate de fagi, stejari, castani, brazi si mesteceni. Statiunea este recomandata, mai ales, pentru tratamentul bolilor ginecologice dar si pentru afectiuni degenerative, inflamatorii, reumatice etc. In cadrul statiunii puteti gasi dotari multiple pentru bai calde, in cada sau bazin,cu apa minerala sarata prelevata din lacuri, pentru tratamente ginecologice si impachetari cu namol cald, bazine pentru kinetoterapie, instalatii pentru electroterapie si hidroterapie, saune, sali de gimnastica medicala, plaje pe malul Lacului Ursu si Lacului Alunis etc. Posibilitatile de cazare sunt multiple statiunea beneficiind de ~ 2000 locuri repartizate in hoteluri, vile si casute .

In sezonul de iarna in Sovata veti avea posibilitatea de a practica sporturi de iarna (schi, schi fond si sanius) pe partia de schi situata la 6 km de statiune dotata cu telescaun. Alte posibilitati de relaxare sunt drumetiile in imprejurimi unde puteti vizita Salina din Praid (6 Km), bazarul de arta populara de la Corund (12 km) si Lacul Rosu (75 km) . Alte posibilitati de recreere sunt : barurile si terasele, discotecile, popicaria, cinematograful sau restaurantele care va asteapta cu preparate culinare si bauturi specifice zonei .

In prezent centrul de agrement se afla intr-un proces de modernizare, motiv pentru care nu se fac cazari.

Pentru informatii suplimentare contactati-ne la nr. de telefon: 0265-218841 sau 0744-643528.

Ultimele comunicate

Anunț Concurs Local de Proiecte de Tine...

Anunț Concurs Local de Proiecte de Tineret 2017

ANUNT-INVITAŢIE

ANUNT-INVITAŢIE achizitionare spatii de expunere de bennere publicitare in incinta Salii Polivalente