INFORMARE DE PRESĂ

Eduard Novak le-a mulțumit tuturor copiilor, părinților, antrenorilor și direcțiilor județene pentru sport implicate în prima ediție a Proiectului Hercules

 

Prima ediție a Proiectului Hercules a luat sfârșit. Derulat în perioada 25 iulie – 19 august, programula avut ca obiectiv atragerea copiilor către sport, oferind elevilor cu vârste între 6 și 14 ani cursuri gratuite de inițiere în diferite discipline.

Pentru această primă ediție a proiectului, care va fi dezvoltat și permanentizat pe durata vacanțelor școlare, 34 de direcții județene, precum și Direcția pentru Sport a Municipiului București, au fost implicate cu toate resursele pe care le dețin, în dorința de a deprinde copiii cu practicarea sportului.

Nu mai puțin de 6.200 de copii s-au înscris în Proiectul Hercules, care își propune să devină cel mai important program național destinat atragerii copiilor către sport, prin participarea la cursuri gratuite de inițiere în sport.

Cursurile de inițiere au fost susținute de peste 160 de antrenori cu bogată experiență de la nivel local, în patru serii de câte o săptămână, copiii având posibilitatea de a încerca astfel mai multe sporturi.

Cea mai importantă realizare este că un procent impresionant dintre copiii care au participat la cursurile de inițiere în sport au ales să continue practicarea disciplinelor sportive descoperite și s-au legitimat în cadrul cluburilor de profil de la nivel local.

Eduard Novak:

“Vreau să le mulțumesc din suflet tuturor copiilor care au participat la prima ediție a Proiectului Hercules. Le mulțumesc și părinților care au avut încredere în noi și, în această vacanță de vară, i-au adus pe copii să se distreze și să facă sport.Mă bucur enorm că aceste 4 săptămâni au fost un real succes în rândul celor mici.

Cum am promis, este doar începutul. Proiectul Hercules va fi dezvoltat pe durata tuturor vacanțelor școlare. Așa că, dragi copii, vă doresc mult succes în noul an școlar iar Ministerul Sportului vă așteaptă la Sport în următoarea vacanță!”

Link material video cu mesajul ministrului la finalul primei ediții a proiectului: https://youtu.be/Ky8QEZYZDow

Vă mulțumim!