CENTRUL DE AGREMENT SOVATA II


Adresa: str. Trandafirilor nr. 131, Sovata Bai

Amplasare

Este situat în renumita statiune balneoclimaterica Sovata Bai, central, la o distanta de 400 m de lacul heliotermal Ursu si la o distanta de 6 km de pârtia de schi. Statiunea se afla la o distanta de 65 km de Târgu Mures si la 70 km de Sighisoara în depresiunea Praidului la o altitudine de 520 m, într-o zona deosebit de pitoreasca.

 

Condiţii de cazare:

Ofera conditii de cazare deosebite:

 • capacitate 49 locuri permanent
 • 18 camere cu 2 si 3 paturi
 • fiecare camera dispune de grup sanitar propriu, cabina de dus
 • televizor în fiecare camera
 • internet wireless
 • centrala termica proprie
 • apa calda si caldura permanent
 • curte interioara mare asfaltata
 • parcare
 • sala de sedinte
 • mini bucatarie
 • spatiu special amenajat pentru gratare si numeroase alte facilitati

Datorita acestor conditii oferite, precum si a gradului de confort ridicat, este recomandata pentru aproape orice fel de activitate, indiferent de sezon, situarea sa în centrul statiunii ofera acces la facilitatile aflate in imediata apropiere, cum ar fi: piscina, strandul lacului Ursu, baza moderna de tratament, pârtia de schi etc.

Sunt organizate si se desfasoara aici, cantonamente sportive, actiuni si programe de tineret, tabere de odihna pentru copii în perioada vacantelor scolare, tabere tematice (de schi, pictura, arta foto etc.), colocvii, simpozioane,banchete, mese festive, pe toata durata anului.

 

Trasee turistice ce se pot desfăşura din centrul de agrement:

Staţiunea este situată într-o zonă deosebit de pitorească şi oferă posibilitatea efectuării unor drumeţii în împrejurimi sau a unor excursii cu vizitarea unor obiective turistice de interes major cum ar fi: salina de la Praid, Lacul Roşu, Corund (localitate vestită pentru tradiţia meşterilor olari), Cheile Bicazului, Cetatea medievală de la Sighişoara, municipiul Târgu Mureş sau oraşul Reghin. Totuşi principalul punct de atracţie este vestitul lac heliotermal Ursu, în jurul acestuia fiind amenajate numeroase trasee turistice, prin pădurea care se întinde pe toată suprafaţa staţiunii.
Acest centru oferă condiţii ideale pentru organizarea unui număr mare şi diversificat de activităţi sportive, culturale etc. Fiind situat într-o zonă care oferă şi în timpul iernii o pârtie de schi dotată cu telescaun o recomandăm tuturor iubitorilor sporturilor de iarnă.

 

Tarife:

Tarifele practicate pentru serviciile de cazare sunt de 50 lei/pat/noapte pentru elevii participanți la excursii sau tabere,  sportivi aflati in cantonamente, tineri care participă la proiecte de tineret și alte categorii de persoane din subordinea Ministerului Tineretului și Sportului.

 

Detalii despre statiunea Sovata

 Statiunea Sovata este asezata la poalele Muntilor Ghiurghiului, in imediata apropiere a orasului cu acelasi nume, la o altitudine de 475-600 m.

 Aceasta a luat fiinta in jurul Lacului Ursu (46.000 mp) care s-a format in anul 1875 fiind unul dintre cele mai mari lacuri sarate, heliotherme din Europa.

 In timpul verii temperatura apei din lac este de pana la 40-50 grade C la adancimea de 1,5-2 m.

 Alaturi de Lacul Ursu mai puteti gasi in Sovata si alte lacuri :  Alunis, Verde, Negru, Rosu, Mierlei si Serpilor, dar de o dimensiune mai mica.

Statiunea Sovata este inconjurata de dealurile Capela, Cireselu, Bechis, Dealul Mic si Muntele de Sare. Chiar daca statiunea este asezata pe un munte de sare, exista aici, paduri bogate de fagi, stejari, castani, brazi si mesteceni. Statiunea este recomandata, mai ales, pentru tratamentul bolilor ginecologice dar si pentru afectiuni degenerative, inflamatorii, reumatice etc. In cadrul statiunii puteti gasi dotari multiple pentru bai calde, in cada sau bazin,cu apa minerala sarata prelevata din lacuri, pentru tratamente ginecologice si impachetari cu namol cald, bazine pentru kinetoterapie, instalatii pentru electroterapie si hidroterapie, saune, sali de gimnastica medicala, plaje pe malul Lacului Ursu si Lacului Alunis etc. Posibilitatile de cazare sunt multiple statiunea beneficiind de ~ 2000 locuri repartizate in hoteluri, vile si casute .

In sezonul de iarna in Sovata veti avea posibilitatea de a practica sporturi de iarna (schi, schi fond si sanius) pe partia de schi situata la 6 km de statiune dotata cu telescaun. Alte posibilitati de relaxare sunt drumetiile in imprejurimile statiunii sau alte obiective turistice din zona unde puteti vizita Salina din Praid (6 Km), bazarul de arta populara de la Corund (12 km), Cetatea Medievala de la Sighisoara . 

 

 

Pentru rezervari si alte informatii ne puteti contacta la nr. de telefon: 0744-643528 sau pe adresa de mail: [email protected]