Reţeaua Naţională de Comunicatori ai Dialogului Structurat tineREŢEA 2017-2018 

 

Beneficiind de o finanţare din partea Comsiei Europene prin Programul Erasmus +, în 2016, Ministerul Tineretului a înfiinţat o reţea natională de lucrători de tineret – tineREŢEA - care a organizat şi derulat cu succes la nivel local peste 121 de evenimente cu referire la Dialogul Structurat, implicând 3 086 de tineri, atât membri ai organizaţiilor neguvernamentale, cât şi tineri neasociaţi aflaţi în situaţie de risc. Lucrătorii de tineret în bună cooperare cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi Direcţiile Judeţene pentru Sport şi Tineret şi Grupul Naţional de Lucru au inclus tinerii români în alcătuirea raportului ţării noastre privind Dialogul Structurat. Ei au organizat dezbateri referitoare la priorităţile României în domeniul tineretului privind Preşedinţia României a Consiliului Uniunii Europene 2019. Aceştia au lucrat la implementarea recomandărilor europene la nivel local ale trioului Olanda-Slovacia-Malta. S-au desfăşurat sesiuni de formare axate pe dezvoltarea implicării tinerilor şi a competenţelor pentru participarea activă a acestora.   

Pentru că Dialogul Structurat este un proces continuu, anul acesta avem intenţia de a extinde reţeaua, cu o nouă serie de comunicatori dornici să multiplice şi să diversifice cât mai mult consultările cu tinerii.

În fiecare județ vizăm selectarea a doi voluntari lucrători activi de tineret care vor organiza evenimente de consultare cu tinerii împreună cu reprezentanţi ai Direcțiilor Județene pentru Sport și Tineret şi cu Grupul Naţional de Lucru. Astfel, împreună vom pune în practică un autentic Dialog Structurat, pentru a identifica nevoile reale ale tinerilor la nivel naţional.

Costurile pentru cazare şi masă la cursul de formare vor fi acoperite integral de către Ministerul Tineretului și Sportului. Transportul naţional se rambursează în limita a 200 lei/persoană.  Proiectul este co-finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+ și bugetul de proiecte proprii al MTS.

Înscrierea şi Selectarea comunicatorilor voluntari ai rețelei naționale privind Dialogul Structurat:

- completarea și trimiterea formularului de candidatură ( https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdepBQpEH0sroUHH8sr-_YxWszm8fNqGFd6WZCr9VD4KfF2yQ/viewform): 27/28 iunie – 10 iulie;

- selectarea candidaturilor de către Direcţiile Judeţene pentru Sport şi Tineret: 11 – 19 iulie;  

- afișarea rezultatelor selecției pe site-ul www.mts.ro : 21 iulie;

Curs de formare comunicatori voluntari ai rețelei naționale tineRETEA şi pentru Direcţiile Judeţene pentru Sport şi Tineret, astfel:

- 26 – 30 iulie – Bacău, pentru judeţele Suceava, Botosani,Neamt, Iasi, Vaslui, Bacău, Harghita, Brasov, Covasna, Vrancea, Galaţi, Dâmbovita, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa,Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Bucureşti. Bacău.

- 05 - 09 august – Sibiu, pentru judeţele Argeş, Teleorman, Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mureş, Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Mureş.

Informaţii suplimentare: nr. tel: 40.265-263826, adresa de mail: [email protected]

 

 

 

Ultimele comunicate

ANUNŢ concurs pentru ocuparea a 2 postu...

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Mureş organizează, în temeiul art.7 alin. (1) şi (4) din Hotărârea Guvernului nr. 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de o...

Anunţ concurs/examen de promovare în gr...

Anunţ concurs/examen de promovare în grad profesional, în cadrul Compartimentului Tineret al DJST Mureş